Activiteiten

Hieronder vind u een overzicht van de activiteiten die gedurende het jaar en in specifieke seizoenen in het Talentenhuis plaatsvinden.

Zomer in Nieuw-West

Zomeractiviteiten Maak je eigen sporttas Nieuw-West Het TalentenhuisDW-RS Producties coördineert Zomer in Nieuw-West, een groot programma van culturele en sport workshops en activiteiten, gedurende de hele zomer, speciaal voor kinderen en jongeren in Nieuw-West. Dit project begint en eindigt met een cultureel en culinair evenement: De Smaakboulevard.

Elk jaar is de kinder-mediaredactie een onderdeel van Zomer in Nieuw-West. Kinderen doen verslag van de evenementen en deze artikelen worden gepubliceerd in lokale media.

Een deel van dit programma (de workshops en kinderactiviteiten) vindt plaats in het winkelgebied Centrum Nieuw-West. Elke dag van de zomervakantie wordt er een activiteit georganiseerd. Afgelopen jaar bereikten we 1000 buurtkinderen met het programma.

Zomeractiviteitenweek

zomeractiviteiten week Nieuw-West Het Talentenhuis

Elk jaar vindt er in de zomervakantie de zomeractiviteitenweek plaats in het Talentenhuis. Voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar die niet op vakantie gaan wordt er een week aan activiteiten georganiseerd! Van theater, tot dans, tot storytelling en sportactiviteiten, er is voor ieder wat wils.Lessen theater, dans, zang en beeldende kunst

Dansspeelgroep 4West zomeractiviteiten week Nieuw-West Het Talentenhuis

Kinderen van 2 t/m 16 jaar kunnen in het Talentenhuis lessen van Meervaart jong volgen op het gebied van theater, zang, dans, DJ’en, freerunning en beeldende kunst.

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding zomeractiviteiten week Nieuw-West Het Talentenhuis

Tijdens het hele schooljaar kunnen jongeren in het Talentenhuis terecht voor huiswerkbegeleiding o.l.v. de Weekendacademie. Iedere week kan je met hen twee uur aan huiswerk werken. Dat gebeurt in kleine groepjes, van ongeveer 5 leerlingen per begeleider. Ideaal om in rust te werken, extra te kunnen oefenen met de lesstof van school en al je vragen te kunnen stellen.

Storytelling workshops- en trainingen

In het Talentenhuis worden verschillende storytellingworkshops en trainingen gegeven. Zowel voor professionals als voor particuliere deelnemers. In deze workshops wordt een introductie in storytelling gegeven en komende de volgende vragen aan bod: Wat is storytelling? Waaruit bestaat een goed verhaal? We laten zien wat de kracht van verhalen is door middel van verschillende oefeningen.